Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po kaszubsku

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki konserwowe 0,5 słoika
cebula 2 szt
przecier pomidorowy 4 łyżki
keczup pikantny 6 łyżek
olej 0,5 szklanki
ocet 6 łyżek
cukier 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 2 szklanki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 4 szt
ryba 1 (filet)

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po kaszubsku

Filety pokroić w kawałki,doprawić solą i pieprzem,obtoczyć w jajku i bułce tartej wymieszanej z mąką.
Usmażyć na oleju.Usmażoną rybę rozłożyć na głębokim półmisku.Cebulę pokroić w krążki, zeszklić na oleju. Ugotować zalewę z wody, oleju, octu, koncentratu, ketchupu i przypraw (ok. 10 min.)
Wyłożyć na rybę cebulę pokrojone w plastry ogórki i zalać gorącą zalewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniagdz 27.10.2013 09:47
moja ulubiona postać ryby:)
Krzysztof15 27.10.2013 09:07
pyszna rybka
Gracer 27.10.2013 08:38
musze wypróbować Twój pomysł
Aleksandra/Olcia 27.10.2013 07:56
pychotka taka rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak