Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYBA PO GRECKU !

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z dorsza 1 kg
marchewka 4-5 szt
cebula 1 szt
seler 1 szt
pietruszka 1 szt
koncentrat pomidorowy 4-5 łyżeczki
olej do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: RYBA PO GRECKU !

Rybę dobrze oczyścić a następnie podsmażyć na oleju z obu stron. Odstawić do wystygnięcia. Cebulęobrać i pokroić w piórka. Selera, pietrzuszkę i marchewkę obrać i zetrzec na tarce o grubych oczkach. Do garnka wlać na dno oliwę i podsmażać warzywa, następnie zalać je wodą i gotowaćdo miękkości. Ugotowane warzywa odcedzić i wymieszać z koncetratem pomidorowym, następnie przyprawić do smaku. Przyprawione warzywa odcedzić ułożyć na półmisku a na nich położyć usmażoną wcześniej rybę. Można też rybę położyć między warzywami jak kto woli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 06.11.2013 12:00
moja ulubiona
miki47 13.09.2012 13:52
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak