Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rurki francuskie z kremem kawowo-amaretto

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 500 g
margaryna 250g Palma
cukier puder 3/4 szkl
żółtko jajek 4
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
kakao 2 łyżeczki
wódka 1 łyzka
sok z cytryny
polewa czekoladowa
amaretto

Przepis i sposób przygotowania na: Rurki francuskie z kremem kawowo-amaretto

Ciasto francuskie rozwałkować cienko, pociąć w paski o szer ok 3 cm dł. ok 15 cm nawinąć na metalowe rurki do pieczenia posmarować rozmąconym jajkiem, posypać cukrem i upiec na złoty kolor, ok 20 min w temp 180-200 st.
Rurki zdjąc i wystudzić.
Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, Kawę rozpuścićw wódce dodać syrop amaretto i dodać cienkim strumieniem do kremu, dodać również kakao i sok z cytryny do smaku.
Krem przełożyć do worka cukierniczego i nadziać rurki, polać dekoracyjnie czekoladą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka-87-25 12.02.2013 08:31
jak ja lubię takie słodkości
manaika 12.02.2013 08:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak