Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Różowe kotleciki z indyka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone pieczone 2 średnie szt
jogurt grecki 2 łyżki
majonez 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 płaska łyżeczka
przyprawa uniwersalna 0,5 łyżeczki (naturalnej)
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 płaska łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
por 1 kawałek
jaja 3 szt
mąka pszenna typ 450 2 łyżki
pierś z indyka 500 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Różowe kotleciki z indyka

Kroki postępowania

1

Upieczone buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce.
Krok 1 - Różowe kotleciki z indyka foto
2

W misce wymieszać jogurt z majonezem, dodać przyprawy, wymieszać.
Krok 2 - Różowe kotleciki z indyka foto
3

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, por posiekać drobno, wrzucić do miski.
Krok 3 - Różowe kotleciki z indyka foto
4

Wbić jajka i wsypać mąkę, wymieszać.
Krok 4 - Różowe kotleciki z indyka foto
5

Mięso umyć, osuszyć dokładnie. Pokroić w kostkę i wrzucić do miski z ciastem.
Krok 5 - Różowe kotleciki z indyka foto
6

Na koniec dodać buraki (jeśli puściły dużo soku to osączyć), wymieszać.

Na patelni smażyć niewielkie kotleciki na małej ilości oleju, odkładać na ręcznik papierowy.

Kotleciki podawać z ulubioną surówką
Krok 6 - Różowe kotleciki z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 15.05.2016 18:35
Bardzo smaczne kotleciki.
krokus 15.05.2016 18:31
fajne i smaczne musza być

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak