Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozgrzewająca zupa

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1/2 kg
duża marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
kapusta kiszona 1/2 kg
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
olej 1 łyżka
przyprawy
zielona pietruszka
czosnek 1 ząbek
koncentrat pomidorowy 3/4 (z dodatkiem ziół)

Przepis i sposób przygotowania na: Rozgrzewająca zupa

Kapustę kiszona ugotować do miękkości w osobnym garnku.
Mięso po umyciu osuszyć i pokroić w dość dużą kostkę, następnie podsmażyć na oleju. Marchew, seler i pietruszkę pokroić w większa kostkę i dodać do mięsa jeszcze chwilę wszystko razem smażyć, następnie dodać 1 litr gorącej wody, dołożyć 1 łyżeczkę jarzynki oraz liść laurowy i gotować do miękkości.
Kiedy wszystko jest miękkie dodać koncentrat pomidorowy i odcedzoną kapustę (kapusta doskonale zastąpi nam makaron), doprawić do smaku pieprzem ja nie dodawałam na tym etapie już soli, ale dodałam 3/4 łyżeczki cukru.
Na sam koniec dodać drobno posiekany czosnek i całość gotować jeszcze razem kilka minut, przed podaniem posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 08.11.2013 18:22
mniam apetyczna
2milutka 06.03.2013 21:42
Uwielbiam wszelkie zupki a Twoja jest zachęcająca:)
Aannkaa82 06.03.2013 20:27
Wygląda bardzo apetycznie, najbardziej to mi się ta kapusta kiszona tam podoba - uwielbiam :).
Marta17 06.03.2013 19:46
bardzo lubię zupki na pewno wypróbuję
tomek18 06.03.2013 18:31
pyszna zupka
Rafał3 06.03.2013 17:00
super pomysł lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak