Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z perliczki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

perliczka 1 szt
cebula 1 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
por (biała część) 1 szt
kapusta włoska 1 kawałek
natka pietruszki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat 5-6 szt
grzyby suszone 2 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z perliczki

Perliczkę umyłem, Podzieliłem na części. Włożyłem do garnka, zalałem zimną wodą. Doprowadziłem do wrzenia ,zmniejszyłem płomień i gotowałem, tak aby rosół tylko pykał. Obrałem marchewkę, pietruszkę, por oraz seler. Kapustę związałem nicią, aby się nie rozpadła, włożyłem do rosołu. Umyłem, pokroiłem, dodałem do rosołu razem z pieprzem. Cebulę obrałem, opiekłem, dodałem do rosołu. Podobnie opiekłem kawałek korzenia pietruszki. Gotowałem tak, aby rosół tylko „mrugał”, a mięso było zupełnie miękkie. 15 minut przed końcem gotowania rosół posoliłem do smaku. Podawałem z makaronem i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 25.02.2017 23:49
wyśmienity rosół
norweska20 25.02.2017 22:43
chętnie bym zjadła :)
mysza75 25.02.2017 20:50
bardzo dobry rosół
halina17 25.02.2017 19:27
Apetycznie wygląda rosół.
aga3103 25.02.2017 19:02
Pyszności :)
RenataZ-et 25.02.2017 18:55
wyśmienity :)
tobi1989 25.02.2017 16:41
Ekskluzywny :)
Małgorzata92 25.02.2017 16:28
Wspaniałości :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak