Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z bażanta

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa z 1 bażanta
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
ziele angielskie 4-5 ziarenek
pieprz 10 ziarenek
sól
pietruszka zielona
makaron
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z bażanta

Porcje rosołową zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gdy się zagotują dodajemy obrane warzywa. Gotujemy pod przykryciem na bardzo małym ogniu około godziny. Na sam koniec dodajemy sól. Podajemy z makaronem, zieloną pietruszką i posypane lubczykiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak