Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół na kurczaku zagrodowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

korpus z kury 2-3 szt
marchewka 3 szt
pietruszka 1 szt
seler 1/2 szt
cebula biała 2 szt
sól 1 łyżka
pieprz 15 ziarenek
ziele angielskie 5 kuleczek
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
natka pietruszki 5 gałązek
Liść lubczyku suszony Prymat 1 gałązka
seler naciowy 1 gałązka
makaron 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół na kurczaku zagrodowym

Od dawna już nie gotuję rosołu z dodatkiem kostek, czy innych polepszaczy, postanowiłam podzielić się moim miksem warzyw i przypraw.
Do garnka wlewamy ok 4L wody, zimnej, dodajemy przyprawy, mięso i doprowadzamy do wrzenia.
Warzywa obieramy, cebulę przypalamy na palniku, reszta w całości zostaje wrzucona do garnka z mięsem, następnie dodajemy zielone liście, zmniejszamy ogień na minimum, bulion ma tylko lekko podrygiwać, tak zostawiamy na 2-3h, po tym czasie delikatnie, bez dużego mieszania, wyjmujemy zbędne warzywa i liście, marchew kroimy w kosteczkę, dodajemy świeżą natkę, na talerzy wykładamy ugotowany makaron, marchew i natkę i zalewamy bulionem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 10.12.2016 16:05
Uwielbiam, taki domowy!!
Janina 09.12.2016 16:01
Najlepszy domowy;))
agnieszka214 09.12.2016 14:28
bardzo smaczny zapewne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak