Przepis i sposób przygotowania na: Rosół mieszany z dodatkiem jarmużu
Kroki postępowania
Zalać zimną wodą i zagotować pod przykryciem - odkryć, odszumować, gotować na minimalnym płomieniu przez godzinę.
kurczak | 1,2 kg |
wołowina | 500 g |
skrzydła gęsie | 2 średnie |
seler korzeniowy | 1/2 dużego |
marchew | 3-4 duże |
por | 1 średni |
korzeń pietruszki | 1 duży |
jarmuż | średni pęczek |
ziele angielskie | 6-7 szt. |
Liść laurowy suszony Prymat | 2-3 |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat | 1/2 łyżeczki |
koper świeży | |
pietruszka | |
grzyby suszone | 1-2 szt. |
podroby | indycze g |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: