Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół Galijski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wody 2 L
kury 50 dag
pietruszka
selera kawałek
kapusty włoskiej 10 dag
marchwi 2 szt
natka pietruszki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół Galijski

Kurę umyć, zalać zimną wodą, posolić i gotować na małym ogniu pod przykryciem. Pietruszkę i seler umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę razem z kapustą, dodać do rosołu pod koniec gotowania i ugotować do miękkości. Mięso wyjąć, pokrajać w paseczki. Marchew umyć, obrać, opłukać, włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem wina, ugotować, pokrajać w paseczki, połączyć z rosołem, mięsem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EnoBeno 07.03.2013 09:04
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak