Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół 'Fermire'

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krucha kość wołowa 30 dag
woda 2,5 L
wołowina 50 dag
marchew
pietruszka
seler 1/4 szt
kapusta włoska 15 dag
ziemniaki 3-4 szt
natka pietruszki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Kminek mielony Prymat
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół 'Fermire'

Kości umyć, porąbać, zalać zimną wodą, dodać umyte mięso, posolić i gotować około 2,5 godziny na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa i ziemniaki oczyścić, opłukać pokrajać w paseczki, dodać do mięsa pod koniec gotowania razem z przyprawami i ugotować do miękkości. Mięso wyjąć, pokrajać w paseczki, włożyć do rosołu razem z posiekaną natką, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak