Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół drobiowo - wołowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 0,5 szt
wołowina 20 dag
indycza szyjka 0,5 szt
marchew 3 szt
pietruszka 2 szt
seler 0,5 szt
por 1 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
natka pietruszki do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół drobiowo - wołowy

Kroki postępowania

1
Marchew, pietruszkę bulwę selera i cebulę obieramy, myjemy i kroimy na pół. Rozgrzewamy suchą patelnię i podsmażamy na niej warzywa do lekkiego przypieczenia.
Krok 1 - Rosół drobiowo - wołowy foto
2
Połowę kury kroimy na mniejsze części, razem z wołowiną i szyjką indyczą myjemy i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą i zagotowujemy. Zdejmujemy dokładnie wszystkie szumy.
Krok 2 - Rosół drobiowo - wołowy foto
3
Do zagotowanego mięsa dodajemy podsmażone warzywa oraz pora i gotujemy na bardzo wolnym ogniu, aż mięso będzie prawie miękkie. Wtedy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku, gotujemy jeszcze pół godziny. Podajemy z makaronem i natką pietruszki.
Krok 3 - Rosół drobiowo - wołowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 01.11.2015 20:27
smaczny rosołek
Ela15 29.10.2015 09:00
rosół mogę jeść codziennie
adelajda 26.10.2015 11:42
lubię rosołek ...
Habibi 26.10.2015 11:10
ja miałam w sobotę rosół wołowy z dodatkiem kaczki :)
Aleksandra/Olcia 26.10.2015 10:43
mniam mniam
AZgotuj 26.10.2015 09:28
pyszny rosół i pycha kluseczki
bertpvd 26.10.2015 09:25
nie ma to jak domowa robota bez chemii :)
Futka 26.10.2015 09:19
Świetny rosołek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak