Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze schabu i salami w sosie serowym

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 5 kotletów
salami 5 plastrów
mozzarella 1 kulka
masło 20 g
mąka 20 g
mleko 0,2 l
cheddar 50 g
zioła mieszanka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze schabu i salami w sosie serowym

Kroki postępowania

1
Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem, doprawiamy do smaku. Każdy kotlet rolujemy z plasterkiem salami i układamy w naczyniu żaroodpornym.
Krok 1 - Roladki ze schabu i salami w sosie serowym foto
2
Następnie przygotowujemy sos serowy na bazie beszamelu: na głębokiej patelni rozpuszczamy masło i porcjami dodajemy mąkę, cały czas mieszając. Następnie podlewamy po 0,1 litra mleka, mieszamy tak, aby składniki się połączyły i powtarzamy czynność, aż do wykorzystania całego mleka. Na koniec zmniejszamy ogień i dodajemy starty ser cheddar oraz zioła. Mieszamy, aż sos uzyska jednolitą konsystencję. Powstałym sosem zalewamy roladki. Na koniec na każdej roladce układamy plaster mozarelli.
Krok 2 - Roladki ze schabu i salami w sosie serowym foto
3
Zapiekamy w temperaturze 180st do rozpuszczenia sera.
Krok 3 - Roladki ze schabu i salami w sosie serowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 23.01.2014 16:48
Smakowitości :)
V_kuchareczka 23.01.2014 16:37
na pewno są przepyszne
as28 23.01.2014 13:40
mniam mniam
Monia 23.01.2014 12:07
Fajna smaczna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak