Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z pangi

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól
sok cytrynowy
DODATKOWO:
mąka
olej
ziemniaki 4 sztuki
panga 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z pangi

Pangę pokroić w dość cienkie i długie paski, następnie skropić je sokiem cytrynowym i delikatnie posypać solą oraz pieprzem, czosnek pokroić w cieniutkie plasterki i ułożyć je na rybie. Z pasków ryby ostrożnie zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami tak przygotowaną rybę odstawić na 2-3 godziny, aby przeszła smakami. Na patelni rozgrzać dość dużą ilość oleju i ułożyć w nim rybne roladki wcześniej obtoczone w mące, usmażyć rybę na złoty kolor. Ziemniaki obrać i pokroić w grubsze plastry na drugiej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju i na nim usmażyć ziemniaki po usmażeniu odsączyć je z nadmiaru tłuszczu, posypać delikatnie solą i ułożyć na talerzu na ziemniakach ułożyć rybę i podawać wszystko jeszcze gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 27.01.2014 00:03
bardzo proste danie a jak ładnie się prezentuje :)
gosia561 27.12.2013 18:13
pięknie podana

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak