Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyczki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 1 kg
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyżeczka
roszpunka 100 gram
jaja 2 szt
olej do smażenia 150 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram
ser gouda 10 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyczki

Kroki postępowania

1
Pierś z indyczki umyłam pokroiłam na plastry rozbiłam tłuczkiem doprawiłam sola i pieprzem . Na każdy plaster piersi położyłam plaster sera. Roszpunkę wyjęłam z pojemnika umyłam odkroiłam ogonki i posypałam na ser.
Krok 1 - Roladki z indyczki foto
2
Zwijałam roladki i maczałam w jajku i bułce tartej .
Krok 2 - Roladki z indyczki foto
3
Smażyłam na oleju z obu stron . Następnie dolałam wody i dusiłam . Ser wypływa ale to nie szkodzi robi się nam pyszny sosik :)
Krok 3 - Roladki z indyczki foto
4
Można podać same albo z ziemniaczkami .
Krok 4 - Roladki z indyczki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmakolykiJoanny 07.03.2013 07:28
Z indyczki :)
SmacznaPyza 06.03.2013 17:32
zdecyduj się - pierś z indyka czy indyczki chyba, że to nie ma żadnego znaczenia
wyattearp 06.03.2013 07:15
bardzo ładnie wyglądają
gosia561 05.03.2013 23:53
fajnie zawinięte
SylwiaMagdaSabin 05.03.2013 20:42
uwielbiam tego typu roladki
Krzysztof15 05.03.2013 19:44
super pyszne
Aleksandra/Olcia 05.03.2013 19:22
uwielbiam takie mięsko,można wsadzić do środka co tylko wyobraźnia podpowie(i lodówka:)
2milutka 05.03.2013 19:10
świetnie wyglądają:)
ewelinapac 05.03.2013 19:00
super , apetyczne
Konczi 05.03.2013 18:53
zdrowo podane - pysznie wyglądają
ewka1978 05.03.2013 18:50
na pewno przepyszne
gosia56 05.03.2013 18:42
napewno pyszne takie roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak