Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z kurczaka 500 g
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
natka pietruszki pęczek
gouda 100 g
ser camembert 100 g
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki

Filet z kurczaka kroimy w poprzek, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie układamy plaster sera gouda, kawałek sera camembert i posiekaną natkę pietruszki. Ściśle zwijamy w rulon. Każdą roladkę obtaczamy w osolonym rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni z niewielką ilością oleju. Z podanej porcji wyszło mi 8 roladek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 25.05.2015 19:51
mięsko wygląda pysznie!
ada.la 25.05.2015 18:53
pyszny obiadek gościł na twoim stole
cukiereczek 25.05.2015 17:12
pyszne roladki
Edith85 25.05.2015 15:10
pyszności :)
Agnieszka-87-25 25.05.2015 15:04
uwielbiam takie roladki
dodi 25.05.2015 14:48
ale pysznie wyglądają
Franciszek 25.05.2015 14:06
Super roladki
aginaa 25.05.2015 13:05
smacznie wygląda
kloruś 25.05.2015 12:35
wygląda fantastycznie! chętnie bym się skusiła!
VioletoweKucharzenie 25.05.2015 11:14
Bardzo proste w przygotowaniu, delikatne i mocno serowe roladki z kurczaka. Posmakują każdemu!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak