Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe ze śliwkami i serem

5.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Poza sezonem te pyszne roladki, można przygotować z suszonych śliwek. Roladki również dobrze smakują, otulone boczkiem.

Składniki:

Roladki:

filet z kurczaka podwójny 1 szt.
śliwki węgierki 8 sztuk
żółty wędzony ser 4 plastry
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 1 łyżka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Panierka:

jajko 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
mąka 4 łyżki

Dodatkowo:

Smalec wieprzowy 125 g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe ze śliwkami i serem

Filety umyć, osączyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 plastry.
Mięso posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 30 minut.
Śliwki umyć, osączyć, wypestkować.
Ułożyć na filecie po dwie śliwki i plastrze sera, zwinąć w roladkę.
Panierować roladki w mące, jajku i tartej bułce.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na wolnym ogniu, z obu stron na złoty kolor.
Podawać z kaszą lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 19.02.2019 19:31
Bardzo smaczne połączenie smaków :)
ben-ka 17.02.2019 11:16
Lubię takie połączenie owoców z drobiem.
Bożena Matuszczyk 15.02.2019 12:56
Smakowite roladki ,super połączenie smaków.;)
danusia19671 15.02.2019 13:01
Dziękuję ślicznie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak