Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z serkiem topionym i warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 duży
serek topiony w plasterkach, 2 plasterki
różyczki brokuła 3 szt
marchewka ugotowana 3 plasterki
kukurydza minikolby Smak wg uznania
olej rzepakowy 3 łyżki
przyprawa kebab- gyros Prymat wg uznania
Pieprz czarny mielony Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z serkiem topionym i warzywami

Fileta oczyszczamy, rozbijamy, przyprawiamy przyprawą do gyrosa i pieprzem. Na każdy kawałek fileta kładziemy około pół plasterka serka topionego (tak aby ser nie wystawał poza fileta), następnie kawałek brokuła, marchewki oraz kilka ziaren kukurydzy. Zwijamy, wbijamy wykałaczkę, aby filet się nie rozwinął. Smażymy na oleju aż filet się zarumieni. Po usmażeniu wyciągamy wykałaczkę. Gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 30.04.2016 18:32
super przepis
mirosława4 30.04.2016 15:41
apetyczne !
bryndzia93 30.04.2016 15:28
Na pewno smaczne :)
benka 30.04.2016 13:07
Pyszne roladki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak