Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.
Smaczne roladki drobiowe. Szybkie i łatwe w przygotowaniu a w dodatku smaczne.

Składniki:

filety z kurczaka 300 gramów
pieczarki 100 gramów
cebula 50 gramów
ziemniaki ugotowane 120 gramów
masło 82% 2 małe łyż.
koperek świeży 2 garści
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 szczypty
sól 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe z pieczarkami

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż na łyżeczce masła w rondelku. Dodaj pokrojone pieczarki, dopraw solą i pieprzem ziołowym. Duś około 15 minut. W tym czasie każdego fileta z kurczaka przekrój na pół, rozbij cienko tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem. Gdy pieczarki się uduszą wyłóż na każdy ubity kawałek kurczaka, zwiń w rulon i zabezpiecz wykałaczką. Podsmaż na łyżce masła z każdej strony. Wyjmij wykałaczki przed podaniem. Pozostałe pieczarki zapraw śmietaną i podaj w postaci sosu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak