Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z mięsno-kaszowo-serowym nadzieniem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 1,5 kg
kasza jęczmienna 10 dek
mięso mielone 30 dek
ser camembert 1 szt
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól
sos barbiekiu
grzyby suszone 10 szt
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z mięsno-kaszowo-serowym nadzieniem

Kroki postępowania

1
Grzyby namoczyć i wraz z kaszą ugotować, ostudzić.Grzyby pokroić na mniejsze kawałki.Mięso mielone wymieszać z kaszą,grzybami,jajkiem i pokrojonym w kostkę serem. Doprawiamy do smaku.
Krok 1 - rolada z mięsno-kaszowo-serowym nadzieniem foto
2
Mięso w kawałku rozcinamy i rozbijamy na kształt prostokąta. Można również pokroić na plastry,rozbić i ułożyć na foli formując prostokąt.Mięso smarujemy sosem i wykładamy na nie równo masę mięsną.
Krok 2 - rolada z mięsno-kaszowo-serowym nadzieniem foto
3
Całość zawijamy jak roladę w folię aluminiową i pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.Studzimy. Podajemy pokrojone w plastry na zimno lub ciepło.
Krok 3 - rolada z mięsno-kaszowo-serowym nadzieniem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 12.03.2014 07:40
apetyczna rolada
IlonaAlbertos 14.01.2014 23:53
Wygląda ciekawie.
Róża1 02.01.2014 21:16
super pomysł !!!!
w mojej kuchni 29.12.2013 08:06
same pyszności na talerzu..
Aleksandra/Olcia 28.12.2013 20:47
ale połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak