Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z ciasta francuskiego z botwiną.

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 szt
botwinka 2 pęczki
cebula 1 szt
ser feta 15 dag
orzechy włoskie 10 dag
masło 12,5 dag
oliwa 3 łyżki
jajko 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
sól
pieprz
żółtko jajek 1 szt
sezam czarny 1 łyżeczka
sezam 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z ciasta francuskiego z botwiną.

Kroki postępowania

1
Jeżeli ciasto mamy zamrożone ,to odmrozić.
Krok 1 - Rolada z ciasta francuskiego z botwiną. foto
2
Botwinę umytą, oczyszczoną drobno pokroić.
Fetę rozdrobnić.
Krok 2 - Rolada z ciasta francuskiego z botwiną. foto
3
Na 3 łyżkach masła z oliwą dusić posiekaną cebulę z posiekanymi orzechami.
Krok 3 - Rolada z ciasta francuskiego z botwiną. foto
4
Dodać botwinę ,dusić jeszcze 2 minuty. Ostudzić.
Krok 4 - Rolada z ciasta francuskiego z botwiną. foto
5
Dodać 1 jajko, ser, paprykę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem.
Krok 5 - Rolada z ciasta francuskiego z botwiną. foto
6
Jeden płat ciasta posmarować stopionym masłem ,nałożyć drugi i rozwałkować.
Krok 6 - Rolada z ciasta francuskiego z botwiną. foto
7
Na ciasto wyłożyć masę z botwiną
Krok 7 - Rolada z ciasta francuskiego z botwiną. foto
8
i zrolować roladę.
Krok 8 - Rolada z ciasta francuskiego z botwiną. foto
9
Wierzch posmarować żółtkiem i posypać dekoracyjnie sezamem.
Krok 9 - Rolada z ciasta francuskiego z botwiną. foto
10
Roladę piec w temp.200stop. 35-40minut.
Krok 10 - Rolada z ciasta francuskiego z botwiną. foto
11
Kroić na 4-5 cm kawałki. Jest naprawdę smaczna.
Krok 11 - Rolada z ciasta francuskiego z botwiną. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 24.07.2014 23:25
Dobry,ciekawy farsz.
Beata999 24.07.2014 17:20
Świetny przepis. @brioszka-ja w przepisie widzę ser feta 15dag.
IZABELA29 24.07.2014 15:22
ciekawa jestem jej smaku ,warto zrobić .
Gracer 24.07.2014 15:17
interesujący przepis
brioszka 24.07.2014 13:33
mniam!:) jadłam coś podobnego kiedyś, ale z dodatkiem fety :) koniecznie to spróbowania :)
Maria 70 24.07.2014 12:53
Ciekawa kompozycja,wygląda zachęcająco.
halinah 24.07.2014 12:48
ciekawa jestem smaku
caralajna 24.07.2014 12:48
wygląda obłędnie :) yum yum
jasiek 24.07.2014 12:35
niezła kompozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak