Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z boczku faszerowana czosnkiem i majerankiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Kucharek przyprawa uniwersalna
czosnek 1 główka
Majeranek suszony Prymat
kostka rosołowa 1 szt.
boczek 1,2 surowy bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z boczku faszerowana czosnkiem i majerankiem

boczek oczyścić umyć osuszyć papierowym ręcznikiem,rozłożyć na desce natrzeć przyprawami do smaku z obu stron.Czosnek obrać i jak są duże ząbki to przekroić na połowę.W boczku od środka ponacinać dziurki i wkładać przekrojone lub całe ząbki czosnku posypać po wierzchu majerankiem i ciasno zwinąć w roladę,owiązać nicią.Do garnka włożyć zawiniętą roladę wlać bulion i gotować pod przykryciem do miękkości na wolnym ogniu,Ja gotowałam ok.1,5godziny.wyjąć wystudzić podawać do pieczywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 25.01.2015 15:14
smakowita rolada
Wacław 13.06.2013 09:26
lubię takie smaki,pycha
Wafelek2601 16.11.2012 10:18
Świetna do chrupiącego chlebka
Iwusia 13.11.2012 23:38
smakowita :)
Grazyna0211 22.10.2012 13:46
jak ja lubię taki boczuś pycha
Andysz 21.10.2012 10:56
mmm pychota;]
msmariusz 22.07.2012 22:31
znakomita
anja3107 22.07.2012 22:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak