Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada szpinakowa z łososiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

szpinak mrożony 400 g
jaja 4 szt
mąka pszenna 2 łyżki
sól do smaku

Farsz

łosoś wędzony plastry 200 g
ser twarogowy 2 opakowania
czosnek ząbki 2 szt
Czosnek suszony Prymat 1/3 łyżeczki
pieprz 1 szczypta
koper świeży 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada szpinakowa z łososiem

Kroki postępowania

1
Serki , ja użyłam serków Turek, ucieramy z resztą składników.
Krok 1 - Rolada szpinakowa z łososiem foto
2
Oddzielamy żółtka od białek , z białek ubijamy sztywną pianę.Rozmrażamy na patelni szpinak , smażymy 3-4 minuty , doprawiamy , studzimy.Dodajemy żółtka , potem pianę.Ciasto wylewamy na prostokątną blaszkę , pieczemy 15-20 minut w 180 C.Po upieczeniu studzimy.
Krok 2 - Rolada szpinakowa z łososiem foto
3
Ciasto smarujemy serkiem.
Krok 3 - Rolada szpinakowa z łososiem foto
4
Kawałki łososia rozdrabniamy na mniejsze części , układamy na serku.
Krok 4 - Rolada szpinakowa z łososiem foto
5
Zwijamy roladę.
Krok 5 - Rolada szpinakowa z łososiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 20.01.2017 15:20
ładnie wygląda
Smaczna_B 10.01.2017 16:55
Smaczna i zdrowa.
Grazyna0211 09.01.2017 08:38
smaczna rolada
Bernadeta1 08.01.2017 20:42
prezentuje się pysznie
IKrakowianka 08.01.2017 17:35
świetnie wygląda
mirosława4 08.01.2017 16:10
apetyczna !
IZABELA29 08.01.2017 16:01
Musi byc smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak