Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada śląska

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 500 gram
ogórki kiszone 2-3 sztuki
cebula 2-3 sztuki
boczek 200 gram
musztarda
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada śląska

Kroki postępowania

1
Mięso wołowe pokroić na plastry, rozklepać.
Krok 1 - Rolada śląska foto
2
Każdy z plastrów przesmarować musztardą.
Krok 2 - Rolada śląska foto
3
Pokroić cebulę, ogórek kiszony oraz boczek w plastry.
Krok 3 - Rolada śląska foto
4
Na każdy z plastrów ułożyć składniki. Zwinąć mięso oraz obwiązać nicą, aby rolada się nie rozpadła podczas pieczenia.
Krok 4 - Rolada śląska foto
5
Podsmażyć z każdej strony, a następnie dolać wody i dusić ok 1-1,5 godziny.
Krok 5 - Rolada śląska foto
6
Usunąć nici z rolad, zrobić sos.Smacznego.
Krok 6 - Rolada śląska foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 26.02.2014 08:57
Bardzo smaczne te roladki :)
norweska20 09.02.2014 16:41
bardzo je lubię
gosiag 08.02.2014 21:17
takie roladki jadłam u rodziny na śląsku, są super
kornelcia 08.02.2014 21:13
Najlepiej smakują podane z kluskami śląskimi i surówką z czerwonej kapusty. Pychota.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak