Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Resztkowy gulasz

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 500 g
cebuli 1/2 szt
białych szparagów bez główek 1/4 pęczek
czerwonej papryki 1/4 szt
żółtej papryki 1/4 szt
duża pieczarka 1 szt
średnia marchewka 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Resztkowy gulasz

500 g łopatki wieprzowej
1/2 cebuli
1/4 pęczka białych szparagów bez główek
1/4 czerwonej papryki
1/4 żółtej papryki
1 duża pieczarka
1 średnia marchewka
1/3 średniej cukinii
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
sos sojowy jasny do smaku
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
mix chili scotch bonet do smaku
1,5 szk wody
2 łyżki mąki
3 łyżki oleju

PRZYGOTOWANIE:

Na patelni rozgrzać olej, wsypać paprykę i podsmażyć. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Podsmażyć razem z papryką. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa, chwilę smażyć. Następnie pokroić obraną i umytą marchewkę oraz szparagi w plasterki, paprykę, pieczarkę i cukinię w kostkę i wrzucić na patelnię. Wszystko smażyć około 3-4 minut. Całość podlać wodą, dodać przyprawy i dusić na małym ogniu do miękkości. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią sos, zagotować. Gotowy gulasz podawać z ziemniakami, chlebem lub kaszą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.09.2012 08:37
apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak