Przepis i sposób przygotowania na: Resztkowy gulasz
1/2 cebuli
1/4 pęczka białych szparagów bez główek
1/4 czerwonej papryki
1/4 żółtej papryki
1 duża pieczarka
1 średnia marchewka
1/3 średniej cukinii
1 łyżeczka słodkiej papryki
2 liście laurowe
2 ziarna ziela angielskiego
sos sojowy jasny do smaku
sól do smaku
pieprz kolorowy do smaku
mix chili scotch bonet do smaku
1,5 szk wody
2 łyżki mąki
3 łyżki oleju
PRZYGOTOWANIE:
Na patelni rozgrzać olej, wsypać paprykę i podsmażyć. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię. Podsmażyć razem z papryką. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i dodać do mięsa, chwilę smażyć. Następnie pokroić obraną i umytą marchewkę oraz szparagi w plasterki, paprykę, pieczarkę i cukinię w kostkę i wrzucić na patelnię. Wszystko smażyć około 3-4 minut. Całość podlać wodą, dodać przyprawy i dusić na małym ogniu do miękkości. Mąkę rozrobić z odrobiną wody i zagęścić nią sos, zagotować. Gotowy gulasz podawać z ziemniakami, chlebem lub kaszą.