Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ragout- gulasz kuchni francuskiej

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagnięcina 600 gram
białe wino 500 ml
oliwa 100 ml
marchewka 2 sztuki
cebula 2
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki 3 łyżki posiekanej
Liść laurowy suszony Prymat 3
rozmaryn 1 gałązka
Goździki całe Prymat 1
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ragout- gulasz kuchni francuskiej

Mięso umyj, pokój na grube kawałki. Marchewkę i cebulę obierz, umyj i pokrój w plastry. Czosnek obierz i posiekaj.

W misce wymieszaj: mięso, warzywa, wszystkie zioła i przyprawy z wyjątkiem soli. Całość zalej winem, przykryj i wstaw do lodówki na ok. 4 godz.

Boczek pokrój w kostkę i wytop na patelni. Do rondla wlej oliwę, a kiedy się rozgrzeje podsmaż na niej mięso. Następnie dodaj cebulę i chwilę przesmaż całość. Zalewę, w której marynowało się mięso wlej do rondla, dodaj boczek i duś wszystko razem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 16.05.2015 08:11
bardzo dobre
Franciszek 03.05.2015 13:50
Super gulasz
Czarnula666 02.05.2015 20:17
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak