Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki owsiane z truskawkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
woda 1/2 szklanki
jajko 1 szt
mąka owsiana 3 szklanki
cukier 5 łyżek
cukier waniliowy 1 szt/lub miód
sól szczypta
drożdże 2 dag
truskawki świeże 1 kg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki owsiane z truskawkami

Wykonanie:
Drożdże rozetrzeć w ½ szklance ciepłej wody z łyżką cukru i 1 szklanką mąki. Odstawić w ciepłe miejsce i gdy ciasto podrośnie dodać resztę mąki, cukru, jajko i sól do smaku. Wrzucić pokrojone truskawki, wymieszać i ponownie odstawić do podrośnięcia. Nabierać łyżką ciasto z truskawkami i smażyć z obu stron na złoto. Podawać posypane cukrem waniliowym lub polane miodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 24.05.2016 17:10
same pychotki podano
Franciszek 24.05.2016 10:54
super pomysł
Krystyna32 24.05.2016 10:14
bardzo apetyczne
molanka 24.05.2016 08:42
szybka przekąska
krokus 23.05.2016 21:20
fajne i smaczne
Monika-twin 23.05.2016 20:56
FAjne racuchy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak