Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki Agatki

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże 50 dag
sól do smaku
mleko 2 szklanki
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 1 torebka
olejek waniliowy 4 krople

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki Agatki

Na stolnicy rozsiać mąkę, do niej pokruszyć drożdże, dodać cukier waniliowy olejek, 1 szklanka letniego mleka. mieszamy. Odstawiamy na 15-20 min. Następnie dodajemy jajka i resztę mleka. mieszamy. Odstawiamy ciasto do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 1 godzinkę.

Ciasto smażymy w na rozgrzanym oleju patelni po 1 łyżce


Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 16.04.2014 15:38
ja też poproszę
kupiska 21.03.2013 15:21
Jak fajnie wyszly,az mam chec na jednego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak