Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 0,5 szklanka
cukier 3 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłko 2 sztuka
jajko 1 sztuka
śmietana 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem

Mąkę przesiewamy do miski z proszkiem do pieczenia, wlewamy mleko, dodajemy śmietanę i jajko - mieszamy. Dodajemy pokrojone w kostkę jabłka.

Na patelni rozgrzewamy olej i dużą łyżką nakładamy porcje ciasta formując placuszki, smażymy po kilka minut z każdej strony. Posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 03.06.2013 13:41
bardzo je lubimy w domku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak