Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Raclette w orzechowej panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser żółty 4 plastry o grubości ok. 1,5 cm
jajko 2 sztuki
mąka
orzechy laskowe mielone
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Raclette w orzechowej panierce

Każdy plaster sera zwilżamy mokrymi dłońmi (jeżeli tego nie zrobimy, to nie zapanierujemy sera), obtaczamy je w mące, roztrzepanych jajkach, a następnie w orzechach laskowych. Smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju (na małym ogniu), około 1,5 minuty z każdej strony.
Podajemy z gotowanymi w mundurkach ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 26.02.2015 09:14
pyszny obiad
RenataZ-et 15.10.2014 23:27
uwielbiam :))
V_kuchareczka 15.10.2014 21:10
świetny pomysł
Kolorowa 15.10.2014 19:49
fajny przepis !
Katarzyna59 15.10.2014 17:05
super, extra
Helena63 15.10.2014 16:24
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak