Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rabarbarowe ołatki

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zsiadłe mleko 230 gram
jajko 2 szt.
mąka 20 dag
sól do smaku
cukier do smaku
rabarbar 15 dag
Soda oczyszczona Prymat 1 szczypta
olej do smażenia
cukier puder do posypki

Przepis i sposób przygotowania na: Rabarbarowe ołatki

Wykonanie:
Mleko roztrzepać z żółtkami, dodać sól i cukier do smaku, mąkę i roztrzepane białka. Ciasto wyrobić i dodać obrany i pokrojony rabarbar. Wymieszać i smażyć małe placuszki z obu stron na oleju. Po usmażeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia56 08.05.2015 09:24
ale mi narobiłas smaku na takie
dom-agi 08.05.2015 06:53
Fajny pomysł!
wwwiolka 07.05.2015 19:46
Bardzo fajny przepis.
Kuchnia Marty 07.05.2015 19:38
Te placuszki muszą smakować rewelacyjnie! Do tego rabarbar :)
Anna69 07.05.2015 19:30
Moje ulubione placuszki. Najlepiej smakują na ciepło.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak