Przepis i sposób przygotowania na: Pyszny chlebek z figami, żurawiną, ciemnymi morelami i śliwką suszoną
Kroki postępowania
Ponownie pozostawić ciasto przez 15 minut.
W tym czasie nagrzać piekarnik do 200 stopni C.
mąka żytnia | 300 g |
mąka krupczatka | 200 g |
otręby pszenne | 1 łyżka |
sól | 1 łyżeczka |
cukier | 1 łyżeczka |
orzechy pistacjowe | 1 łyżka |
sezam czarny | 2 łyżki |
morele suszone | 8 sztuk |
figi | 8 sztuk |
rodzynki | 2 łyżki |
żurawina suszona | 2 łyżki |
śliwki suszone | 100 g |
drożdże | 20 g |
serwatka | 600 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: