Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pysznie pieczone udo z indyka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
indyk 1 szt
ketchup 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczk
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pysznie pieczone udo z indyka

Kroki postępowania

1
Mięso opłukać i osuszyć. Przełożyć do miski. Posypać papryką mieloną słodką, solą morską oraz pieprzem. Przecisnąć przez praskę dwa ząbki czosnku. Dodać musztardę oraz ketchup. Dokładnie z wszystkich stron, nasmarować mięso.
Krok 1 - Pysznie pieczone udo z indyka foto
2
Wstawić do lodówki najlepiej na noc. następnie przełożyć do brytfanki do pieczenia
Krok 2 - Pysznie pieczone udo z indyka foto
3
Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Piec 80 minut. Ja podałam z ogórkami konserwowymi oraz majonezem chrzanowym, domowej roboty. Smacznego:)
Krok 3 - Pysznie pieczone udo z indyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 09.03.2014 18:13
wygląda wyśmienicie
Beatris 28.04.2013 11:02
Pięknie przyrumienione.
Poison1988 27.04.2013 22:52
prosty przepis a jak efektownie zrealizowany :) super! :)
Sroczka 27.04.2013 21:56
Z pewnością było bardzo smaczne, bo na takie wygląda.
Marta11 27.04.2013 17:50
moze byc smaczne
TEtalicha 27.04.2013 17:22
poproszę trochę hihihi
Megg 27.04.2013 17:19
mniam wygląda bardzo smakowicie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak