Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszna wątróbka z kurczaka z wiśniami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
pyszna, aromatyczna, krucha wątróbka z kurczaka z cebulą i wiśniami, dodatek wiśni daje wątróbce smaczny posmak..........SMACZNEGO!!!

Składniki:

składniki:

wątróbka drobiowa 60 dag
olej rzepakowy 0.5 szklanki
mąka pszenna 0.7 szklanki
cebule 2 sztuki
wiśnie 25 dag
majeranek 1 łyżka
woda 1 szklanka
Pieprz czarny Prymat w młynku 1 łyżeczka
sól 4 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszna wątróbka z kurczaka z wiśniami

świeżą wątróbkę z kurczaka oczyścić z błonek, żyłek, opłukać pod zimną wodą, osuszyć na ręczniku papierowym, do woreczka wsypać mąkę, dodać wątróbki i obsypać mąką, ten sposób nie brudzi blatu mąką

wątróbkę smażyć na gorącym oleju na złocisty kolor, dodać majeranek, mielony pieprz, dodać cebulę pokrojoną, mrożone lub świeże lub z kompotu wiśnie bez pestek, wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem z 10 minut na średnim ogniu, solić wątróbkę po usmażeniu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak