Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyry z gzikiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 2/3 szklanki
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz do smaku
ziemniaki na osobę 2-3 szt
masło
ser biały twarogowy 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pyry z gzikiem

GZIK Czosnek przeciśnij przez praskę lub rozetrzyj z odrobiną soli na desce. Twaróg dokładnie połącz z jogurtem lub śmietaną i dodaj czosnek. Cebulę pokrój w drobną kostkę i połącz z masą serową. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Opcjonalnie dla urozmaicenia można dodać rzodkiewkę, natkę pietruszki i koperek.
PYRY Ziemniaki dokładne wyszoruj i ugotuj. Następnie odcedź i je przekrój na połówki. Każdą z nich posmaruj masłem,a potem nałóż gzik.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak