Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszysta jajecznica z cebulką i groszkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
śmietana 18 proc 1 łyżka
zielona cebulka 1 sztuka
groszek konserwowy 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Puszysta jajecznica z cebulką i groszkiem


1. Jajka umyć, wybić do miseczki i rozmieszać.
2. Na patelnię dać śmietanę doprawić pieprzem i solą. Szczypiorek z białą częścią posiekać i dodać do gotującej się śmietany. Dodać groszek.
3. Wlać jajka i mieszać do ścięcia.
4. Wyłożyć na talerz, posypać szczypiorkiem i dowolnie udekorować.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 13.12.2014 09:11
lubie taka :)
Ola1young 07.12.2014 12:35
ale robisz smaka na jajecznice ;)
marcia7 06.12.2014 11:22
doskonała jajecznica
Mniam 06.12.2014 10:59
Z groszkiem jeszcze nie próbowałam, ale pomysł bardzo fajny.
Ewelina1991 06.12.2014 10:38
pyszna jajecznica
MałaMi89 05.12.2014 23:09
Niby proste, a na pewno smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak