Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety gryczano-pieczarkowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 1 szklanka
masło 1 łyżka
pieczarki 30 dag
sól do smaku
jajko 3 szt
pieprz do smaku
otręby pszenne do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety gryczano-pieczarkowe

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Kaszę zalać 2 szklankami gorącej osolonej wody i ugotować z dodatkiem masła. Po ostudzeniu kaszę zmielić, dodać obrane, starte pieczarki, jajka, i przyprawy do smaku.
Krok 1 - Pulpety gryczano-pieczarkowe foto
2

Wyrobić dokładnie masę, formować pulpety, obtaczać w otrębach.
Krok 2 - Pulpety gryczano-pieczarkowe foto
3
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.
Krok 3 - Pulpety gryczano-pieczarkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 21.08.2015 19:40
świetny przepis :-)
Joannasz3190 21.08.2015 19:21
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak