Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpetowa jarzynowa zupa...

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 50 dag
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
kasza manna 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mąka pszenna 3/4 szklanki
warzywa mrożone 1 opakowanie
fasolka szparagowa 30 dag
woda 3 litry
ziemniaki 8 sztuk
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
śmietana 12% 1 kubek

Przepis i sposób przygotowania na: pulpetowa jarzynowa zupa...

Kroki postępowania

1
mielone z indyka dobrze wyrobić z przyprawą do mielonego, koncentratem pomidorowym, kucharkiem, kaszką manną i tartą bułką, uformować średniej wielkości kulki i obsypać je mąką
Krok 1 - pulpetowa jarzynowa zupa... foto
2
do gotującej się wody wkładać kulki mielone, po wypłynięciu gotować 15 minut, wyjąć cedzakiem na talerz - do wywaru dać mrożoną zupę jarzynową z groszkiem, dodać pkrojoną fasolkę szparagową, ziemniaki pokrojone i gotować z 15 minut
Krok 2 - pulpetowa jarzynowa zupa... foto
3
na koniec gotowania włożyć pulpety do zupy, doprawić kucharkiem, pieprzem, przyprawą w płynie, wlać śmietanę słodką 12% wymieszaną z 4 łyżkami mąki i ciut wodą - zupa jest smaczna, syta...............SMACZNEGO!!!
Krok 3 - pulpetowa jarzynowa zupa... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 13.07.2015 22:44
Bardzo dobra
gosia1988 13.07.2015 20:51
taką lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak