Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki w sosie curry z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki wg uznania
papryka czerwona wg uznania
kukurydza 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
Bułka tarta klasyczna Prymat wg potrzeby
cebula 4sztuki
czosnek wg uznania
olej do smażenia
marchew wg uznia
cukinia 1 młoda
pomidory 2sztuki
łopatka bez kości 600 gram mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki w sosie curry z warzywami

*mieloną łopatkę doprawić solą, pieprzem, curry oraz czosnkiem. Dodać trochę wody, formować małe kulki, które potem trzeba obtoczyć w byłce tartej i uzmażyć, odstawić
*cebulę pokroić w talarki, podsmażyć na tłuszczu wraz z czosnkiem
*dodać pokrojone pieczarki, paprykę, marchew w plasterkach
*podlewać wodą z kukurydzy, posypać curry
*dodać posiekany lubczyk
*dodać cukinięi 2 dojrzałe pomidory bez skory
*wrzucić fasolę i kukurydzę, jesli trzeba dosypać curry
*pod koniec duszenia, jeszcze raz dodać czosnek jesli trzeba, doprawić pieprzem, solą, kucharkiem i papryką ostrą, dodać pupeciki i jeszcze chwilę dusić

*podawać samodzielnie lub z ryżem

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 04.08.2013 13:04
ciekawy pomysł
caralajna 03.09.2012 20:19
jak curry to musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak