Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z pieczonymi ziemniakami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Pstrąg

pstrąg patroszony 1 szt
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżeczka
masło 1 łyżeczka

ziemniaki

ziemniaki 3-4 szt
Czosnek suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Koperek suszony Prymat
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej 3-4 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z pieczonymi ziemniakami

Rybę umyć, osuszyc, natrzeć czosnkiem i solą w środku i na zewnątrz. Skropić oliwą do środka włożyć połowe masła a drugą połowe ułożyć na wierzchu. Zawinąć w folię aluminiową.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Skropić olejem i oprószyć przyprawami (ilość wg uznania). Ułożyc je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i piec 10 minut w temperaturze 200 stopni. Po 10 minutach do piekarnika włożyć rybę (ułożyć na blaszce obok ziemniaków) i piec jeszcze około 20 minut. Pod koniec można pstrąga odwinąć z folii żeby się przypiekł.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 20.09.2015 10:30
uwielbiam pstrąga
Mysiunia 15.09.2015 08:56
uwielbiam takie jedzonko :)
Damiano
Damiano 15.09.2015 08:44
smaczna rybka
jagoda5913 15.09.2015 01:02
pyszna rybka
agaK. 14.09.2015 22:17
Fajnie, rybka:)
IKrakowianka 14.09.2015 21:16
lubię takie rybki
mirosława4 14.09.2015 21:16
zjadłabym taką rybkę
Ania321 14.09.2015 21:07
Zjadłabym z przyjemnością :)
pajbek 14.09.2015 21:06
Pyszny :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak