Przepis i sposób przygotowania na: PSTRĄG Z CYTRYNĄ MARYNOWANĄ W MORSKIEJ SOLI Z PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI!
Przygotowanie naszego pstrąga jest iście proste!
Rybę zazwyczaj kupujemy już gotową - po obróbce, jeżeli nie - czeka nas jej wyczyszczenie!
Ja zaczynam od dokładnego umycia rybki, wyłożenia jej wewnątrz plastrami marynowanej cytryny i przyprawieniem z zewnątrz solą i pieprzem Prymat.
Następnie obieram ziemniaczki, kroję w "łódki" dodaję sól i zioła polskie Prymat oraz oliwę.
Piekarnik rozgrzewam do 180 st. C. Rybę zawijam w papier do pieczenia, kładę na blachę, dookoła ryby układam ziemniaczki i całość piekę ok 35 min
W międzyczasie na patelni rozgrzewam oliwę i podsmażam na niej strączki groszku cukrowego, delikatnie obsypuję go solą.
Wasze kubki smakowe oszaleją! :)