Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pstrąg w pomidorach z cebulą...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg filety dzwonki 6 sztuk
mąka 4 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna 1,5 łyżki
olej do smażenia - ile potrzeba
cebula 2 duże
cukier 1 łyżka
sok pomidorowy 3/4 litra
ocet winny - do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pstrąg w pomidorach z cebulą...

opłukane filety obsuszyć i obsypać mąką wymieszaną z jarzynkowym kucharkiem i pieprzem

smażyć na złocisto na gorącym oleju i odkładać na talerz

na czystej patelni na nowym oleju zeszklić cebulę posypaną cukrem i pieprzem

wlać sok pomidorowy domowy (mam swój z letnich pomidorów) lub kupny, do smaku ocet i maga kucharka

gotować z 5 minut na średnim ogniu

pstrąga zalać gorącym sosem

najlepiej smakuje na drugi dzień jak smaki się przegryzą w lodówce.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 29.10.2013 20:37
swietna rybka
sara1 08.10.2013 08:14
smacznie zrobiona rybka
Dorota37 19.09.2013 18:23
uwielbiam rybki
Dorian 16.09.2013 08:28
pyszna rybka
Wafelek2601 10.09.2013 10:55
Pyszniutka rybka
Ania321 02.04.2013 00:05
pyszna rybka :)
Rafał3 01.04.2013 22:34
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak