Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w ostrych przyprawach

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg świeży 2 szt
sok z cytryny
sól
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w ostrych przyprawach

Ryby myjemy całe. Zostawiamy płetwy i ogon.
W środku nacieramy przyprawami i sokiem z cytryny, odstawiamy na 1,5 godziny.

Potem smażymy na oleju z obu stron.
Zdejmujemy skórkę jak ktoś nie lubi i posypujemy jeszcze delikatnie przyprawami i podsmażamy jeszcze chwilkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 11.10.2014 15:24
ale to musi byc aromatyczne danie, super!
olkaaa 21.11.2013 10:23
bardzo lubię
foczka-ks 01.11.2013 21:44
polecam, dore
Agata
Agata 08.10.2013 16:33
lubię rybę według takiego przepisu, robiłam kiedyś:)
msmors 08.10.2013 14:04
uwielbiam taką rybkę
Janina 08.10.2013 14:02
Pstrąg, to śwetna rybka;)
Bernadeta1 08.10.2013 12:15
na pewno smaczna ryba

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak