Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg smażony z bekonem i buraczkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pstrąg to jedna z najpopularniejszych ryb na polskich stołach. Pstrąg smażony z bekonem i buraczkami z dodatkiem ziemniaczano-chrzanowego puree to doskonały sposób na podanie tej lubianej ryby w nieco odmienionej formie.

Składniki:

filety z pstrąga 800 gram
Przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżki
mąka 3 łyżki
ziemniaki 1 kilogram
śmietana 100 mililitrów
masło 100 gram
chrzan śmietankowy 3 łyżki
bekon 100 gram
całe buraczki marynowane 1 słoik

Do smaku:

Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg smażony z bekonem i buraczkami

Umyte i osuszone filety z pstrąga oprószyć Przyprawą do potraw Kucharek i mąką, a następnie obsmażyć na złoty kolor. Ziemniaki obrać, ugotować, a następnie ugnieść z masłem i śmietaną. Dodać chrzan śmietankowy i doprawić do smaku. Pstrąga podawać z chrupiącym bekonem, aromatycznym purée ziemniaczano-chrzanowym i marynowanymi buraczkami.

 

Kucharek radzi:

1. Rybę zawsze smażymy bez przykrycia. Tylko wtedy będzie krucha.

2. Przed opanierowaniem pstrąga możemy skropić sokiem z cytryny. Dzięki temu będzie delikatniejszy w smaku.

3. Idealny smak uzyskamy przyprawiając rybę Przyprawą do potraw Kucharek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bożena Matuszczyk 04.12.2018 23:22
Ależ pysznie wygląda to danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak