Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg łososiowy z cytrynowym pieprzem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z pstrąga 1 kg
sok z cytryny 4 łyżeczki
kurkuma 1/4 łyżeczki
skórka z cytryny 1 łyżka
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg łososiowy z cytrynowym pieprzem

Rybę umyć, osuszyć i usunąć wszystkie ości. Pokroić pstrąga na kawałki.
Cytrynę sparzyć, umyć i zetrzeć na tarce skórkę. Tylko żółtą część.
Sól, pieprz cytrynowy,kurkumę wymieszać razem, a następnie
oprószyć kawałki pstrąga.
Rozgrzać patelnię grillową i układać rybę skórą do dołu, a następnie obrócić.
Grillować nie zbyt długo, aby ryba była soczysta.
Podawać skropioną sokiem z cytryny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 17.02.2015 14:29
poproszę kawałeczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak