Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg curry z lubczykiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 2 duże
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
lubczyk świeży 4 gałązki
cytryny 4 pasterki
natka pietruszki 2 gałązki
masło 1 łyżka
olej rzepakowy
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg curry z lubczykiem

Pstrągi oczyścić, całe (na zewnątrz i w środku) nasmarować solą, pieprzem i curry. Do środka włożyć lubczyk, natkę pietruszki i po jednym plasterku cytryny. Sczepić całość wykałaczkami i podsmażyć na oleju rzepakowym z kawałkiem masła.
Podawać z ryżem i kawałkiem cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 25.01.2014 14:04
fajny pomysł na pstrąga
Babciagramolka 20.11.2013 12:53
Bardzo lubię pstrąga - świetnie wygląda
Ewa 20.11.2013 12:25
Apetyczna rybka!
wojtus19 20.11.2013 11:39
pycha rybka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak