Przepis i sposób przygotowania na: Przysmak grecki - Musaka
Kroki postępowania
Ziemniaki obrać, pokroić w plastry,
Do podsmażonej cebuli dodać mięso, chwilę smażyć, dodać pomidory. Zalać winem i dusić aż odparuje sok.
mięso mielone wieprzowe | 80 dkg |
bakłażan | 1 kg |
ziemniaki | 30 dkg |
pomidory | 4 szt |
ząbki czosnku | 2 szt |
wino białe wytrawne | 1 szkl |
olej do smażenia | |
ser żółty | 8 dkg |
mąka pszenna | 2 łyżki |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat |
masło | 4 dkg |
mąka pszenna | 4 dkg |
mleko | 1/2 litr |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
sól i pieprz |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: