Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładaniec z mięsa i kapusty

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
jajko 2 sztuki
karkówka 30 dag
przyprawy
DODATKOWO:
olej
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładaniec z mięsa i kapusty

Pieczarki pokroić w plasterki i wymieszać z jajkami, dodać do tego sól, pieprz oraz szczyptę tymianku.
Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju i smażyć na nim małe pieczarkowe placuszki po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Karkówkę pokroić bardzo cieniutko minimum na 1/2 cm grubości, następnie natrzeć je przyprawą do gyrosa i pieprzem (ma być ostra) tak przygotowana karkówkę smażyć na złoty kolor w gorącym oleju.
Kiszoną kapustę około 30 dag doprawić do smaku pieprzem oraz cukrem.
Na talerzu ułożyć ciepły placuszek z pieczarek na nim kawałeczki mięsa i kiszona kapustę, wszystko przykryć placuszkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rossie 08.02.2013 09:31
fajnie podane :)
kasienka23 08.02.2013 09:19
z pewnością jest smaczne:)
Pomocnik 08.02.2013 09:03
pyszny
cukiereczek 08.02.2013 08:57
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak