Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekładana kapusta włoska z mięskiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
kapusta włoska 1 szt
kostka grzybowa 1 szt
pieprz
Kminek mielony Prymat
boczek 30 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Przekładana kapusta włoska z mięskiem

Kroki postępowania

1
W 1 szkl gorącej wody rozpuszczamy kostkę bulionową grzybową.
Do mięsa dodajemy pieprz, kminek mielony i dokładnie mieszamy.
Pamiętajmy, ze kostka jest słona, więc soli nie polecam.
Kapusty liście sparzamy wrzącą wodą, aby były elastyczne.
Krok 1 - Przekładana kapusta włoska z mięskiem foto
2
W naczyniu żaroodpornym dno wykładamy plasterkami boczku, na niego kładziemy liście kapusty, na to mięso i znów liście, mięso itd.
Krok 2 - Przekładana kapusta włoska z mięskiem foto
3
Na samym końcu muszą być liście i na wierzchu plasterki boczku. Wlewamy nasz bulion grzybowy. Przykrywamy i pieczemy w piekarniku 180 stopniach ok 1,5 godziny, tak aby kapusta była miękka.
Krok 3 - Przekładana kapusta włoska z mięskiem foto
4
Podajemy z sałatkami, surówkami i dobrym białym kieliszkiem wina, jeśli lubimy:)
Smacznego
Krok 4 - Przekładana kapusta włoska z mięskiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 21.02.2014 15:35
bardzo smacznie się zapowiada
Gracer 19.02.2014 14:25
fajny pomysł
gibli 15.02.2014 09:41
ciekawe i dobre danie
krystyna330 14.02.2014 22:33
ale pyszności mniam
agnieszka131919 14.02.2014 22:14
na pewno bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak