Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przekąska z łososiem marynowanym

3.0
(17)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 opakowanie
łosoś filet 20 dag marynowany
twaróg 40 dag
koperek 2 łyżka
jogurt naturalny 4 łyżka
jajko 1 sztuka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Przekąska z łososiem marynowanym

Dużym krążkiem do dekoracji potraw lub zwykłą szklanką z ostrymi krawędziami wycinamy kółka z ciasta francuskiego.

Na środku 2/3 dużych kółek wycinamy kieliszkiem lub małym krążkiem do dekoracji mniejsze kółeczka.

Pełne kółka smarujemy rozkłóconym jajkiem i na każdym z nich układamy po 2 kółka z dziurkami- każde z nich także smarujemy jajkiem.

Pieczemy około 18-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Odstawiamy do wystudzenia.

Marynowanego łososia drobno siekamy.

Do serka dodajemy jogurt naturalny, łososia oraz drobno posiekany koperek. Dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.

Serkiem faszerujemy kominki z ciasta francuskiego.

Przybieramy odrobiną koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 17.11.2015 14:13
ciekawa przekąska
msmariusz 20.05.2014 23:33
przepis interesujący do wypróbowania
sylwia_sl 19.05.2014 17:18
Pomysłowo podana przekąska :)
Christopher 19.05.2014 16:35
Smaczne to vol-au-vent.
everay 19.05.2014 11:16
pyszności :)
Ania321 19.05.2014 10:24
ale bym sobie zjadła :)
Kuchenka 19.05.2014 09:38
rewelacyjne
Wiktoria29 19.05.2014 09:10
super pomysł
Ola1984 19.05.2014 07:45
Idealne połączenie smaków :)
Agnieszka-87-25 19.05.2014 07:34
dobre musi być
gosia561 18.05.2014 23:02
dobre takie coś
Katarzyna/kate1980 18.05.2014 22:10
bardzo fajny pomysł i sposób podania
ada.la 18.05.2014 22:08
fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak